Jaké klávesy pořídit pro dítě?

Možná se tato otázka týká i vás a aktuálně sháníte dětské klávesy pro vaši ratolest. Společnost CMI Melodia a.s. proto zařadila do své nabídky klávesových hudebních nástrojů i modely pro nejmenší. Dětské klávesy (případně dětské keyboardy – oba názvy značí totéž) se řadí mezi (většinou) jednoduché hudební nástroje, jejichž hlavním cílem je, aby si děti hudbu zalíbily a pobavily se. Do hudebních začátků je to určitě ta nejlepší volba. Pokud by první nástroj obsahoval některé přebytečné funkce, které by dítě ještě nemuselo pochopit, mohlo by jej to spíše odradit a to jistě není to, co byste chtěli.

U dětských modelů klávesových nástrojů jsou k dispozici klasicky dva typy klaviatur. Buď se jedná o dětské klávesy se standardní klaviaturou, případně se zmenšenou klaviaturou, která je více uzpůsobena pro dětské ruce (hra je pak pro ně snazší).

Z obecného hlediska lze říci, že dětské klávesy jsou vhodným nástrojem, který uvede děti poprvé do hudebního světa.

Výrobci dětských kláves

Na dětské klávesové nástroje se zaměřilo několik výrobců z celého světa. Mezi nejznámější a nejoblíbenější patří značky jako Yamaha, Casio, Ashton, Orla a další.

Jistě vás bude zajímat i cena. Ta se samozřejmě různí dle daného typu keyboardu. Záleží na tom, zda se jedná opravdu o první nástroj v rukou dítěte, nebo zda je již dítě mírně pokročilé a může přejít k o něco náročnějšímu nástroji resp. k nástroji, který nabízí další možnosti pro začínající hudebníky.

Nejlevnější dětské klávesy se pohybují okolo hranice 1.300,- Kč s DPH a končí na hranici 3.500,- Kč s DPH (dražší modely jsou již pro hráče, kteří mají za sebou první zkušenosti s keyboardy či pro žáky hudebních škol).

Další klávesové nástroje

Klávesové hudební nástroje, to nejsou pouze klávesy, ale i digitální piana, syntetizátory, workstationy, MIDI keyboardy, digitální varhany atd. To jsou však již hudební nástroje, které jsou určeny pro pokročilé a profesionální hudebníky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup