265206 14072948201

Škola volá. Co ještě potřebujete dokoupit?

Konec letních prázdnin se nezadržitelně blíží a za pár dní budou děti zase sedět v lavicích a hltat široké spektrum znalostí. Co všechno je potřeba ještě dokoupit, aby jim v září nic nechybělo? Mrkněte na náš návod.

Aktovka nebo školní batoh

Naprostým základem pro každého školáka je kvalitní batoh či aktovka na záda. Ta by měla nejen perfektně sednout na záda, ale také být přizpůsobená jejich ergonomii a zbytečně školáka nezatěžovat. Samotné učebnice, sešity, psací potřeby a další nezbytnosti váží přece dost, tak proč vašemu potomkovi přidávat ještě váhou těžké aktovky. Zajímejte se tedy především o její hmotnost a také o to, z jakého je vyrobena materiálu a jak splňuje požadavky na rovnoměrné zatížení dětské páteře. Do aktovky samozřejmě patří také penál s psacími potřebami. Penály se často vyrábí ve stejném designu jako aktovky a lze je s nimi také zakoupit. Volte takový, ve kterém je dostatek prostoru, ale zároveň není příliš velký, aby vaše dítě nepřetěžoval. Mezi základní vybavení penálu pak patří především měkké tužky s ořezávátkem, pero, guma anebo malé pravítko.

Nakupte i něco na doma

Malý školák ale potřebuje nejen vybavení do školy. Nakoupit je potřeba také dětský nábytek, který bude používat na psaní domácích úkolů. Asi nejčastěji měněným kusem nábytku pro děti je židle, pokud tedy nekoupíte rovnou židli rostoucí. Dětská židle musí poskytovat dostatečnou oporu pro páteř, ale také pro nohy malého školáka. Rozhodně by měl dosáhnout na zem, aby měla chodidla oporu. Chcete-li mu dopřát opravdové pohodlí, zaměřte se na takovou židli, která má i područky, na které si po dobu psaní domácích úkolů bude moci položit ruce a odpočinout si. Je praktické, pokud je dětská židle polohovatelná, aby bylo možno ji přesně přizpůsobit aktuální velikosti školáka.

Ideální podlaha neexistuje

Jaká podlahová krytina je vhodná do dětského pokoje? Pro každého je ideálem něco jiného. Obecně však lze konstatovat, že jestliže váš školák bude potřebovat přejíždět na židli z místa na místo, bude nejvhodnější hladký povrch. Velmi praktická je z tohoto pohledu vinylová podlaha, kterou je možné snadno udržovat a při přejezdech židlí neklade výrazný odpor.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup