houpaci sit

Zahradní nábytek to není jen stůl a židle. Co všechno lze označit za zahradní nábytek?

Zahradní nábytek je nezbytnou součástí každé zahrady. Slouží k posezení, odpočinku i zábavě hostů. Většina z nás si jako zahradní nábytek představí lavičku, stůl, židle, případně lehátko. To ale není vše. Za zahradní nábytek lze považovat například také houpací sítě, altány, slunečníky a celou řadu dalšího nezbytného zahradního vybavení. S jakým zahradním nábytkem se na terasách, balkónech a zahradách setkáte nejčastěji?

Klasika v oblasti zahradního nábytku

Mezi nejoblíbenější typy zahradního nábytku patří např. lavičky, židle, stoly, slunečníky, altány, lehátka, houpací sítě, grily, venkovní ohřívače, ohniště. Všechny typy zahradního nábytku je možné zakoupit v široké škále materiálů, provedení a vzhledu.

Co vzít v potaz při koupi zahradního nábytku?

Pokud jde o zahradní nábytek, je třeba před nákupem vzít v úvahu několik věcí. První věcí je materiál. Zahradní nábytek je k dostání z řady různých materiálů, z nichž každý má své výhody a nevýhody. Například dřevo je odolné a vypadá skvěle, ale vyžaduje pravidelnou údržbu. Kovový zahradní nábytek je také odolný, ale při nesprávné péči může zrezivět. Plastový zahradní nábytek je cenově dostupnější variantou, ale není tak odolný jako ostatní materiály a časem může vyblednout. Ratanový zahradní nábytek je v současné době velmi oblíbený, protože je stylový a snadno se udržuje. Druhou věcí, kterou je třeba zvážit, je velikost vaší zahrady. Pokud máte malou zahradu, budete muset zvolit menší kusy nábytku, které lze snadno přemístit. Pokud máte větší zahradu, můžete zvolit větší, trvalejší kusy zahradního nábytku, které poskytnou více místa k sezení a také více úložného prostoru.

Zvažte účel zahradního nábytku

Chcete ho k sezení a odpočinku, nebo ho potřebujete k pohoštění hostů? Pokud ho chcete k odpočinku, možná byste měli zvážit pořízení houpací sítě nebo lehátka. Pokud ho potřebujete pro zábavu hostů, budete si muset pořídit stůl a židle. Rozhodně zvažte také cenu. Zahradní nábytek může být poměrně drahý, takže než začnete nakupovat, musíte si stanovit rozpočet. Jakmile si stanovíte rozpočet, můžete začít hledat zahradní nábytek, který odpovídá vašim potřebám a finančním možnostem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup