elektricka kolobezka

Na co se dívat především při výběru elektrické koloběžky

Elektrická koloběžka usnadní cestování do práce a je ekologickou alternativou k běžnému automobilu. Navíc se s ní dostanete i v tom největším silničním ruchu do bodu určení a nemusíte stát v dlouhých kolonách. Zejména pokud byste se na ní dostali do práce, vyplatí se do ní investovat. Při výběru se poté dívejte na několik věcí.

Hlavně ať jsou účinné brzdy

I když se to nezdá, elektrokoloběžky jsou poměrně rychlým dopravním prostředkem. Jelikož mohou dosáhnout rychlosti až 40 km/h, informujte se o kvalitě jejich brzd. V takové rychlosti totiž koloběžku svou nohou zrovna snadno nezastavíte, aniž byste nepřišli k úrazu.

Pokud nebude na koloběžce účinná brzda, snáze se tak dostanete do nebezpečné situace. Spolehnout se na brzdy musíte hlavně ve vlhkém prostředí nebo v případě jiné nepřízně počasí.

Pro jízdu v noci jsou potřeba světla

Každá koloběžka by zároveň měla být opatřena několika základními bezpečnostními prvky a světla jsou jedním z nich. Měla by být napájena hlavně centrálně, což je velmi komfortní záležitost.

Při výběru ideální elektrokoloběžky se dívejte na to, jestli má koloběžka jak zadní, tak přední světla a jestli je přítomná také houkačka. Ta by měla být ovládaná jedním tlačítkem.

Výkonný motor oceníte

Pro vyšší komfort z jízdy oceníte výkonný motor. Pomocí něj dojde ke zrychlení koloběžky, zvýšení její živosti a také se na ni budete moct spolehnout při delších trasách, které nepovedou jenom od domu k nejbližšímu obchodu vzdálenému sotva pár metrů.

Pokud chcete snížit i nutnost údržby koloběžky, motor by se měl nacházet v zadním kolečku a měl by být bez řetězu. Pozor si dejte na složení motoru. Pakliže je motor složen z užších magnetů, nemusí se jednat o nejkvalitnější provedení. V takovém případě je dobré se informovat o reálné výkonnosti motoru.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup