Přivítejte nový rok se zábavní pyrotechnikou, ale pozor na bezpečnost!

Rachejtle a ohňostroje už neodmyslitelně patří k Silvestrovské půlnoci. Abyste nový rok přivítali bez zranění, dbejte všech bezpečnostních pravidel.

V dnešní době už je téměř nemožné představit si Silvestrovskou půlnoc bez ohňostrojů, rachejtlí, petard a jiné zábavní pyrotechniky. Všichni, kteří vydrží vzhůru, netrpělivě čekají na první vteřiny nového roku, aby si připili šampaňským a podívali se na světelné představení, které se venku začne úderem dvanácté.

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří světelnou show rádi tvoří a už teď si pořizujete vše potřebné, měli byste dbát na bezpečnost všech okolo vás. Požárů a zranění, které se v prvních několika hodinách Nového roku stanou, je stále velký počet.

Dbejte na kvalitu

fireworks-1827537_1280.jpg
zdroj: Pixabay

Nejrůznější zábavní pyrotechniku je stále možné koupit i ve stáncích a na jiných pochybných místech. Pokud ale chcete tu pravou kvalitu, kupujte si pyrotechnické výrobky jen od ověřených prodejců a od prvotřídních výrobců. V dnešní době už si můžete koupit pyrotechniku i online.

Nedávejte pyrotechniku do ruky dětem

Pokud se zábavní pyrotechnika správně odpálí, je krásná na pohled. Při špatné manipulaci může být ale velmi nebezpečná. Někdy dochází i ke zranění dětí. Vzhledem k tomu, že každý výrobek je jinak silný, je zábavní pyrotechnika rozdělena do několika kategorií. Každá z nich je určena jiné věkové skupině. První kategorii mohou odpalovat už mladiství od 15 let, druhou všechny způsobilé plnoleté osoby, třetí kategorie je určena osobám, které dovršily 21 let. Existuje i Profi pyrotechnika, ta však do ruky amatérů nepatří.

Alkohol až po ohňostroji

K silvestrovské párty neodmyslitelně patří i velké množství alkoholu. Po jeho požití může člověk snadno ztratit soudnost a podcenit bezpečnosti při manipulaci se zábavní pyrotechnikou. Raději si tedy nechte víno a omamné pití až po odpálení.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup