Závislost na automatech a její stádia

Pokud hovoříme o závislosti na automatech, o gamblerství či o chorobném hráčství, hovoříme o jevu, který se u nás vyskytuje zhruba od devadesátých let. S nástupem výherních automatů, kasin a sázkových her se zvýšil počet gamblerů, tedy těch, kteří jsou na automatech závislí. Málokterý gambler je si však svého problému vědom, pokud ano, neví o tom, že se může léčit. Ano, i závislost na hrách se dá léčit.

Závislost na automatech je velmi zrádná. Negativně ovlivní nejen sociální, ale také rodinné či pracovní závazky. Abyste předcházeli následkům této závislosti, seznamte se se stádii závislosti na automatech. Pokud některé stádium rozeznáte u sebe nebo u kohokoli ve svém okolí, doporučujeme se obrátit na Neocentrum (více informací na www.neocentrum.cz).

První stádium závislosti na automatech

První fázi lze označit za období výher. Typické příznaky závislosti se nejeví, hrám se hráč věnuje jen příležitostně, úspěchů je však více než neúspěchů. I díky tomu budoucí gambleři často propadají vidině obrovských výher.

Druhé stádium závislosti na automatech

Pokud hovoříme o druhém stádiu závislosti na automatech, hovoříme o období prohrávání. Během tohoto stádia se závislost na hraní rozvíjí opravdu rychle. Hráči hrají déle, častěji, nedokážou hru ukončit. I když se vyhrává stále méně, gambleři sází stále více.

Třetí stádium závislosti na automatech

Třetí stádium závislosti na automatech či konkrétně třetí stádium gamblerství lze označit za fázi zoufalství. V tomto stádiu je člověk už plně závislý na hrách, nemusí se jednat jen o automaty. Bohužel se v tomto stádiu dostaví rozpad rodinného života, kromě toho jsou dluhy opravdu velmi vysoké, což rapidně přispívá k tomu, že gambler touží spáchat sebevraždu.

Nenechejte závislost na automatech či gamblerství, aby vás dohnalo až k tomuto kroku.

Zdroj obrázku: pixabay.com


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup