Kohout na vine

Kohout na víně – vyzkoušejte jedinečný recept

Kohout na víně patří bezpochyby k jedněm z nejpopulárnějších a nejchutnějších pokrmů, které si můžete vychutnat jak v luxusní restauraci, tak i v pohodlí vašeho domova. Příprava takového jídla totiž není zase tak složitá, jak by se z jeho názvu mohlo zdát. Důraz je kladen na kvalitní suroviny a dodržování správného postupu vaření.

Odkud se tento pokrm vzal?

Kohout na víně je spíše pikantním pokrmem francouzské kuchyně. Všichni určitě víte, že mají Francouzi kohouta nejen ve svém státním znaku, ale i ve své povaze. V zemi galského kohouta je tedy tento pokrm jeden z nejlepších. Nemusíte kvůli němu však jezdit do slunné Francie, protože si jej můžete připravit v pohodlí vašeho domova. Jak už bylo řečeno, nejedná se o nijak složitý recept, který by měla zvládnout každá šikovnější kuchařka.

Jak správně postupovat?

Receptů na kohouta na víně je skutečně mnoho, a proto je velice složité vybrat si ten nejvhodnější. Doporučujeme sáhnout po čistě francouzské receptuře, díky které si na kohoutovi určitě pochutnáte. Nejprve musíte kohouta naporcovat a kousky naložit do marinády. Ta je vytvořena z červeného vína, mrkve, cibule a svazku bylinek. Maso v ní nechte přes noc, aby kohout řádně nasál veškeré aroma.

Nezapomeňte na správné servírování

Druhý den maso lehce osmažte, přidáte zeleninu a zbytek marinády. Zaprášíte moukou a přidáte koňak, takže vlastně vytvoříte základ na omáčku. Vařte za občasného míchání, podlévání a obracení kousků masa přibližně dvě a půl hodiny. Ke konci doby vaření do nádoby přidejte ještě slaninu a orestované žampiony. Podávejte s vařeným či opečeným bramborem. Pro uspokojení zraku můžete ozdobit petrželkou.

Pokud se vám začaly sbíhat sliny, pak není nic jednoduššího než koupit kohouta a tento lahodný pokrm si doma připravit. Nejedná se o nic složitého, stačí si pouze pečlivě nastudovat recept a nakoupit kvalitní potraviny.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup