Příruby

Kvalitní a jednoduché řešení pro spoj potrubí

Pokud má být spojení dvou částí trubek spolehlivé a přitom rozebíratelné, je nutné použít kvalitní spojovací prvek, který bude splňovat přísné normy.

Kvalitní, a přitom jednoduché řešení pro spoj potrubí

Nezbytným prvkem pro spojení dvou částí trubek je příruba. Využívá se pro konstrukční řešení, které má být sice pevně, ale nikoliv trvalé. Musí být zkrátka zachována možnost demontování. Spoj tedy zůstává rozebíratelný. Tato součást mnoha systémů nachází své uplatnění nejen v energetickém, chemickém a potravinářském průmyslu. Příruby se vyrábějí v mnoha konstrukčních variantách.

  • Výrobci nabízejí pro konkrétní využití příruby krkové, ploché, zaslepovací, závitové i točivé.
  • Do této oblasti spadá i přivařovací kroužek a krková obruba.

Vzhledem k tomu, že je tento prvek sice drobný, ale jsou na něj kladeny vysoké nároky, musí splňovat předepsané kvality podle příslušných norem. Kromě standardních a běžně využívaných druhů těchto spojovacích prvků je také možné nechat si vyrobit atypické příruby, které budou přesně odpovídat dodané výkresové dokumentaci.

  • Mohou to být například příruby se silnější stěnou.
  • Příruba může být také doplněna o úpravu dosedací plochy v provedení
  • hladká těsnící lišta
  • hladká těsnící plocha.

Další možnosti přináší nákružek, výkružek, pero nebo drážka, RTJ drážka, zapuštění pro čočkové těsnění. Příruby, které patří mezi zaslepovací, jsou vyrobeny s otvory v ose o různých průměrech podle konkrétního požadavku zákazníka. Což znamená i s trubkovým nebo NPT kuželovým závitem pro osazení různých měřících zařízení.

Řešení i pro náročné podmínky

Jestliže má tento konstrukční prvek za úkol snášet vysoké teploty, pak přichází výrobce přírub s řešením, kterým je volba adekvátního materiálu. Tím může být uhlíková ocel nebo ocel pro nízké a vysoké teploty. Další možností je nerezová nebo vysokopevnostní ocel.

  • Veškeré prvky, včetně zmíněných atypických, je výrobce schopen dodat nejen v té nejvyšší kvalitě, ale také v krátkém termínu a pochopitelně za přijatelnou cenu.

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup