Příčníky Menabo Tiger XL

Střešní nosiče a jak je vybrat

Na zimní dovolenou se celý rok těšíme, a když na ni máme odjet, řešíme hlavně to, kam uložit všechna zavazadla. Pokud s sebou povezete i lyže, běžky nebo snowboardy, jen těžko se obejdete bez střešního nosiče. Jak jej ale vybrat správně?

Než vyberete střešní nosiče, zodpovězte si základní otázky

Střešní nosiče jsou primárně určeny k přepravě větších a mohutnějších věcí, které se nevejdou dovnitř automobilu nebo do kufru. Umístnění objemnějších věcí na střechu automobilu je nejlepší řešení, jak můžete převézt jakékoliv zavazadla nebo právě lyže a snowboardy na svou zimní dovolenou. Před jejich samotným výběrem ale musíte přesně vědět, co budete chtít převážet, kolik věcí najednou budete přepravovat a také jak je vaše auto připraveno na samotnou montáž nosičů.

Střešní boxy jako elegantní řešení převozu věcí

Střešní boxy mají velmi praktické a především universální využití. Dají se upevnit na jakékoliv vozidlo, které disponuje střešními nosiči. Střešní autobox musí v každém případě dokonale sedět na velikost střechy vašeho vozu. Neměl by příliš přesahovat vepředu ani vzadu, aby nebránil výhledu při jízdě a zároveň, aby byl umožněn bezpečný vstup do kufru vozidla.

V autoboxu pak můžete vozit po celý rok jakékoliv objemnější zavazadla a v zimní sezóně se skvěle hodí i pro přepravu lyží a snowboardů. Musíte jen vybírat takový autobox, který bude dostatečně dlouhý. Velikosti autoboxů se totiž liší, mohou být širší a kratší, nebo naopak užší a delší.

Nosiče lyží a jejich využití

Kromě toho ale můžete svou zimní výbavu pohodlně a bezpečně převézt také na speciálních nosičích. Nosiče lyží se velmi snadno dají připevnit ke střešním nosičům. S využitím většiny nosičů můžete snadno přepravovat jak běžky, tak i lyže a snowboardy. Vybírat se dají podle velikosti. Pokud potřebujete přepravit lyže a snowboardy pro celou rodinu, určitě vybírejte takové, které jsou k tomu určené. Přičemž maximální pojetí je až pro šest párů lyží nebo tří snowboardů.

Užijte si svou zimní dovolenou bez starostí s převozem věcí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup