pruzinove matrace

Náročná mise: cesta za dokonalou postelí

Postel je stejně důležitá jako kuchyňská linka, pračka nebo sedací pohovka a konferenční stolek. A tak je třeba věnovat výběru náležitou pozornost, dostatek času i peněz. Kompromisy tentokrát vynechte.

Hledá se postel

Hned na začátku je třeba připomenout, že nedílnou součástí každé postele je kvalitní matrace. A ne každá konstrukce si rozumí se všemi typy. Pružinové matrace nejdou dohromady s polohovatelným roštem, levné matrace v sobě kumulují vlhkost. Dávejte si tedy pozor na základní chyby při zařizování ložnice a vybírejte s ohledem na prostor, další vybavení místnosti a četnost využití. Možná to zní příliš mentorsky, ale sepište si všechny požadavky včetně možnosti kompromisu nebo různých alternativ. Jde o investici v řádu desítek tisíc korun a mylné rozhodnutí zabolí.

Výška tak akorát

Každý preferuje jiný typ postele. Interiér zařízený v japonském stylu by vypadal s příliš vysokou postelí nepatřičně, při potížích s pohybovým aparátem je pro změnu vhodná vyšší postel, kdy jde člověk z lehu snáz do stoje a naopak. Ideál se ale pohybuje kolem padesáti centimetrů. V místnosti takový rozměr působí harmonicky, a ne jako výrazný solitér a dobře ladí se zbytkem nábytku.

Při koupi postele nezapomínejte, že matrace (kupujete-li ji zvlášť) může výšku konstrukce zvětšit klidně i o patnáct centimetrů.

Velikost ťip ťop

Výška není jediný důležitý rozměr. Jednolůžková postel mívá běžně délku 180 cm a šířku 90 cm, pro dostatek komfortu se ale poslední dobou přidává dalších 30 centimetrů, aby se mohl člověk bez obav překulit ze strany na stranu. Pro dvoulůžko je rozměr pochopitelně dvojnásobný a v takovém případě se kupují dvě menší matrace. V rámci úspor místa je možné pořídit užší verzi. Jde jen o 20 centimetrů, ale pro některé lidi je i takový rozdíl omezující.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup