Kuchyň je jádrem domácnosti: Objevte hlavní trendy v jejím zařizování

Kuchyně byla srdcem domácnosti, kde probíhal společný život rodiny – zde se vařilo, jídlo i spalo. Odehrávaly se tu i dějiny celé rodiny – námluvy, křty, svatby i kary. Rádi se v ní setkávali i ženy na pokec, kde probírali všechny své důležité výsostně ženské témata.

Samozřejmě, i kuchyně prošly svým vývojem. Aktuální bytové trendy zohledňují zvyšující se nároky uživatelů a vazby k ostatním prostům. „Když se podíváme na současnou moderní kuchyni, vidíme, že se navrací do minulosti. Otevírá se do jádra domácnosti a propojuje se s jejím ostatními částmi, čili stává se integrální součástí domácnosti. Není jen místem pro přípravu jídla, ale také setkání s rodinou a blízkými.

Jaká by měla být kuchyň snů?

Nezáleží na značce, kterou si vyberete, ani na rozhodnutí, zda půjde o luxusní, moderní nebo klasickou kuchyni. Správná kuchyň by měla mít dlouhou životnost, díky čemuž ji budou moci využívat několik generací. Má přetrvat a zhodnotit domácnost. Neodmyslitelným kritériem je její funkčnost, aby se při vaření člověk cítil dobře a měl přitom usnadněné všechny činnosti s tím související. Každému oku lahodí příjemný design ozvláštňující prostor kuchyně a jejího širšího okolí.

Znáte pravidlo trojúhelníku v kuchyni?

Jde o zákonitost, která přetrvává do současnosti a zajišťuje funkčnost kuchyně. Na pomyslných čipech trojúhelníku je prostor pro uchovávání potravin (chladnička, komora), prostor na jejich mytí a prostor pro jejich tepelné zpracování. Jejich dodržení vám zajistí, že při přípravě jídla se zbytečně nenalézají. Na bezproblémový pohyb mezi pracovními plochami by měla být minimální šířka prostoru 0,70 m.

Další zajímavé články naleznete zde.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup