procare medical

Na koho se spolehnout v oblasti domácí zdravotní péče

Potřebujete pro sebe či pro někoho blízkého zajistit domácí zdravotní péči? Nevíte, na koho se obrátit, kde čerpat informace, vlastně ani nevíte, na co přesně má pacient nárok? Vybrat vhodného poskytovatele může být poměrně náročné a počítejte, že vám to nějaký čas zabere. Zde vám přinášíme tipy, na co se zaměřit, co nepodcenit a na koho se obracet.

První, na koho byste se měli obrátit je ošetřující lékař pacienta. Ten nejlépe zná aktuální stav pacienta a také již pravděpodobně má nějaké zkušenosti s agenturou domácí zdravotní péče, která působí v dané oblasti. Také zdravotní sestra, která má pacienta na starosti, pro vás může být zdrojem informací a kontaktů.

A na co se zaměřit u konkrétního poskytovatele?

Zjistěte, jak dlouho své služby agentura poskytuje. Zda má dobré reference a zkušenosti u obdobných pacientů.

Ujistěte se, že vybraný poskytovatel nabízí všechny vámi požadované služby. Zejména potřebujete-li specifické zdravotní úkony jako je třeba domácí parenterální výživa,  domácí umělá plicní ventilace nebo domácí hemodialýza. Také se zeptejte, jestli má přímo ve svém týmu lékaře s potřebnou atestací a specializované zdravotní sestry.

Na co se určitě zaměřte jsou smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Konkrétně tedy se zdravotní pojišťovnou pacienta. Pokud domácí zdravotní péči předepíše ošetřující lékař, je pak plně hrazena z klasického zdravotního pojištění.

Dobré je také zvážit, jak daleko má vybraný poskytovatel pobočku či pracoviště a jaká je jeho dojezdová vzdálenost. Zde platí, že čím vážnější diagnóza, tím kratší dojezdová vzdálenost by měla být. I s ohledem na dlouhodobou a pravidelnou péči.

Mezi špičkové poskytovatele s profesionálními službami patří agentura domácí zdravotní péče ProCare Medical. Sídlí v Praze, ale jejich pobočky naleznete také v Liberci, v Hradci Králové, v Brandýse nad Labem, v Táboře, v Přibyslavi, v Pardubicích a v Plzni. Účastní se naprosté většiny pilotních projektů a poskytuje tak svým pacientům velmi široké portfolio služeb včetně převozů plně vybavenými sanitami. Cílem ProCare Medical je, aby co nejvíce pacientů mohlo stonat doma. Veškeré podrobnosti naleznete na webových stránkách www.procare.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup