zubnu implantat

Zubní implantát vám vykouzlí úsměv na tváři

Zubní implantát má moc obnovit vaši ztracenou zubní korunu a vrátit vám zpět zářivý úsměv.

V tomto článku se společně podíváme na to, jak probíhá celý proces, který se skrývá za jedním zubním implantátem.

Jak získat zubní implantát?

Zubní implantát postup:

Prvním krokem pro získání implantátu je konzultace s vaším zubařem. Každý pacient je jedinečný a vyžaduje individuální přístup.

Během této konzultace se provede důkladné vyšetření ústní dutiny, včetně rentgenových snímků a 3D snímků čelisti, aby se získal přehled o stavu kostní tkáně a umístění nervů i cév.

Následuje fáze plánování, která Vašemu lékaři umožňuje přesně určit, kde implantát zasadit, aby se dosáhlo nejlepších možných estetických a funkčních výsledků. Tento krok může zahrnovat i diskusi o typu anestezie, která bude použita. Cílem lékaře by mělo být i zajistit největší možný komfort pacienta při zákroku.

Umístění implantátu při chirurgickém zákroku

Při samotném chirurgickém zákroku se implantát umístí do čelistní kosti. Chirurg nejprve provede malý řez do dásně, aby odhalil kost a následně vytvoří otvor.

Do tohoto otvoru se zašroubuje titanový implantát, který slouží jako nový zubní kořen.

Po implantaci následuje období hojení, zvané osteointegrace, které může trvat několik měsíců. Během této doby se implantát spojí s kostí, aby poskytl stabilní základnu.

Nasazení zubní korunky

Jakmile je implantát pevně zakořeněný, je čas přidat na něj abutment. Abutment slouží jako spojka mezi implantátem a finální korunkou.

Konečným krokem je vytvoření a nasazení korunky. Korunka je vyrobena tak, aby se dokonale hodila k barvě a tvaru vašich sousedních zubů, a je pevně připojena k abutmentu.

Celý tento proces vyžaduje čas, trpělivost a preciznost. Výsledkem je poté obnova funkce, která ale může trvat i celý život. Nasazení zubních implantátů je v České Republice již rozšířená služba, nabízí ji jak stomatologie specializující se přímo na zubní implantáty Praha, tak i další stomatologie v ostatních městech. Pokud máte zájem o tyto služby, prvním krokem je kontaktování zubního lékaře.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup